Κόκκινη κάρτα στον πανικό, εδώ και τώρα!

Γράφει ο/η:    Έχετε φανταστεί πού μπορεί να μας οδηγήσει ο πανικός; Πόσο πολύ επηρεάζει τις ζωές μας με αποτέλεσμα να πάψουμε να είμαστε λειτουργικοί; Πόσες φορές έχουμε οδηγηθεί στον γιατρό για κάποιο πρόβλημα για να μας πει ότι δεν είναι βιολογικό πρόβλημα και ίσως είναι ψυχολογικό;

Πόσο διατεθειμένοι είμαστε να αλλάξουμε τη ζωή μας και να δώσουμε την ποιότητα που της αξίζει; Πώς γίνεται αυτό; Με το να αφιερώνουμε 20 λεπτά την ημέρα στον εαυτό μας χαλαρώνοντας!

Έρευνες έδειξαν ότι η χαλάρωση βοηθάει τόσο στο σώμα, όσο και στο πνεύμα, αφού μας ξεμπλοκάρει και μας γεμίζει ενέργεια. Ο τρόπος είναι απλός!

1.    Βρείτε έναν χώρο που είναι ήσυχος και δεν πρόκειται να σας διακόψει κανείς για 20 λεπτά.
2.    Κλείστε το κινητό και το σταθερό τηλέφωνο.
3.    Συγκεντρωθείτε σε ένα σημείο και «αδειάστε» το μυαλό σας.
4.    Βολευτείτε στην καρέκλα, πάτωμα, καναπέ… ότι επελέξετε…
5.    Κλείστε τα μάτια σας.
6.    Χαλαρώστε τους μύες σας ξεκινώντας από τα δάχτυλα των ποδιών, τις γάμπες, το στομάχι, το στήθος και καταλήξτε στον αυχένα και στο κεφάλι.
7.    Μην ανησυχείτε για το αποτέλεσμα της άσκησης… Αν κάποιες ιδέες εισβάλουν στο μυαλό σας απλώς αγνοείστε τις και γυρίστε στην χαλάρωση σας, μην σταματήσετε όμως!
8.    Προσπαθήστε να κάνετε πρακτική καθημερινά και αν η μέρα σας είναι αγχώδης ίσως και δύο φορές την ημέρα.

Πότε είναι η καλύτερη στιγμή να ξεκινήσετε αυτή την τεχνική χαλάρωσης; Αμέσως τώρα! Η καθημερινή εξάσκηση θα σας βοηθήσει να παραμένετε ψύχραιμοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να αντιμετωπίζετε τις δυσκολίες της ζωής ευκολότερα. Τι λέτε; Δεν αξίζει η προσπάθεια;