Ευγνωμοσύνη. Χωράει στη ζωή μου;

Γράφει ο/η:    
Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι υπάρχουν πολλά πράγματα στην ζωή μας για τα οποία μπορούμε να είμαστε ευγνώμονες. Και δεν μιλάμε για μεγάλα πράγματα ή εξωπραγματικά, αλλά για τα μικρά που δίνουν άλλη διάσταση στην καθημερινότητα μας.
Ποια είναι αυτά;  

1.    Ότι μεγαλώνουμε. Δεν έχουν όλοι αυτή την ευκαιρία… Πόσο μάλλον αν μεγαλώνουμε με αξιοπρέπεια και υγεία. Αυτή είναι μία υπέροχη διάσταση που πρέπει να μας κάνει ευτυχισμένους.

2.    Ότι κάθε μέρα είμαστε σε θέση να έχουμε ένα πιάτο φαί στο τραπέζι μας και να το μοιραζόμαστε με τους οικείους μας.

3.    Ότι μπορούμε να ζήσουμε τις ζωές μας χωρίς να έχουμε στην διάθεση μας ένα υπέρογκο ποσό. Σίγουρα έχει χρειαστεί να μειώσουμε πολύ τα έξοδα μας και να αναθεωρήσουμε τις ανάγκες μας. Όμως τα λίγα και καλά είναι αρκετά πολλές φορές! Το χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία, αυτό έχει ήδη αποδειχτεί.

4.    Αν η δουλειά μας απαιτεί να σηκωθούμε ξημερώματα, ας θαυμάσουμε την ανατολή του ηλίου… είναι τόσο δυνατή και όμορφη η εικόνα που θα μας συνοδεύει στην διάρκεια της ημέρας και θα μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα.

5.    Αν βρεθούμε εγκλωβισμένοι στην κίνηση, ας κοιτάξουμε τους ανθρώπους δίπλα μας και ας σκεφτούμε ότι κι εκείνοι έχουν το ίδιο πρόβλημα με εμάς, δεν είμαστε λοιπόν μόνοι μας… έχουμε παρέα.

6.     Όταν τα παιδιά μας τσιρίζουν και μας «παίρνουν τα αυτιά», πριν θυμώσουμε, ας κάνουμε ένα βήμα πίσω και ας συλλογιστούμε τι μεγάλη ευλογία είναι να τα έχουμε στην ζωή μας.

7.    Όταν ο σύντροφος μας φέρεται παράξενα ή γίνεται δύσκολος, ας σκεφτούμε ότι έχουμε την ευκαιρία να μείνουμε μαζί του και να γεράσουμε, αν καταφέρουμε να μην αφήσουμε τις μικρές αυτές κακές στιγμές να μας χαλάσουν την σχέση μας. Άλλωστε κι εμείς γινόμαστε κατά καιρούς το ίδιο δύσκολοι!

8.    Όταν οι γονείς μας θέλουν να επεμβαίνουν ακόμα στην ζωή μας, ας σκεφτούμε πόσο τυχεροί είμαστε που τους έχουμε, έστω και αν μας «τρελαίνουν»με τις απόψεις τους.