Θέλω να νιώσω υπέροχα. Μπορώ;

Γράφει ο/η:    Ζούμε μία περίοδο όπου τα προβλήματα δείχνουν αξεπέραστα και μεγάλα. Το αύριο φαντάζει δύσκολο και η διάθεση μας είναι πεσμένη. Τι μπορούμε να κάνουμε για να το αλλάξουμε αυτό;

Κατ’ αρχήν πρέπει να θέλουμε να αλλάξουμε την ψυχολογική μας διάθεση. Να είμαστε έτοιμοι να προσπαθήσουμε για την αλλαγή, γιατί αν δεν προσπαθήσουμε δεν θα καταφέρουμε πολλά. Μετά καλό θα είναι να βάλουμε και λίγη αμφισβήτηση στην σκέψη μας. Είναι όλα τόσο άσχημα όσο πιστεύουμε ότι είναι; Δεν υπήρχε ούτε μία μικρή στιγμή μέσα στην ημέρα που νιώσαμε ωραία; Μόλις ανακαλύψουμε την στιγμή αυτή ας κλείσουμε τα μάτια και ας την ξαναφέρουμε στο μυαλό μας. Ας ξανανιώσουμε αυτό το υπέροχο συναίσθημα χαράς να πλημμυρίζει το σώμα μας και να ξαλαφρώνει το μυαλό μας από τις έννοιες. Ας επιτρέψουμε στον εαυτό μας να το βιώσει για λίγο και να το ευχαριστηθεί, χωρίς άλλες περιοριστικές σκέψεις. Μετά ας φανταστούμε ότι το μέλλον μπορεί να μας φέρει κι άλλες τέτοιες ευχάριστες στιγμές και ας προετοιμάσουμε τους εαυτούς μας για την χαρά. Ναι, η χαρά θέλει προετοιμασία για να την δεχτούμε… Γιατί; Διότι ακόμα και όταν την βιώνουμε δεν της δίνουμε μεγάλη σημασία… Δυστυχώς οι δυσάρεστες στιγμές είναι εκείνες που καταγράφονται ευκολότερα απ’ ότι οι ευχάριστες… έτσι είναι πιο εύκολο να κατατρέξουμε σ’ αυτές!

Ας αντισταθούμε λοιπόν και ας απολαύσουμε τις μικρές καθημερινές στιγμές που μας γεμίζουν χαρά και ευτυχία… Άλλωστε τι χρειαζόμαστε για να νιώσουμε καλά; Ίσως έναν καφέ με έναν φίλο ή μία συζήτηση με κάποιο αγαπημένο μας πρόσωπο. Ας το δοκιμάσουμε!