Στόχοι της καινούργιας Χρονιάς. Μπορούμε να τους πραγματοποιήσουμε!

Γράφει ο/η:    Είναι έθιμο κάθε χρόνο με την αλλαγή της χρονιάς να βάζουμε στόχους που είναι αναγκαίοι για να αλλάξουμε τη ζωή μας προς το καλύτερο. Είναι έθιμο επίσης με το που ξημερώσει η επόμενη μέρα, να έχουμε ξεχάσει τους στόχους μας και να συνεχίζουμε να κάνουμε τα ίδια λάθη.

Μπορεί η πρόθεση μας να είναι σωστή, ο τρόπος όμως για να υλοποιήσουμε τους στόχους μας είναι λάθος. Γιατί συμβαίνει αυτό;

1ον Καλό είναι να επικεντρωνόμαστε σε έναν μόνο στόχο και όχι σε πολλούς. Κι αυτό γιατί η προσοχή μας θα διασπάται και δεν θα καταφέρουμε να συγκεντρωθούμε, με αποτέλεσμα να κουραστούμε και να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια.

2ον Ο στόχος μας πρέπει να μπαίνει μετά από πολύ σκέψη και να είναι αυτό που πραγματικά έχουμε εμείς ανάγκη και όχι αυτό που θέλουν οι άλλοι από εμάς! Οι στόχοι μπαίνουν για να καλυτερέψουν την δική μας ζωή και όχι για να γίνουμε αρεστοί στους άλλους!

3ον Ας προσπαθήσουμε να τον κρατήσουμε για τουλάχιστον έναν μήνα. Μέσα σ’ αυτό το διάστημα θα δούμε αν ο στόχος μας είναι πραγματοποιήσιμος. Αν όχι, καλό θα είναι να τον προσαρμόσουμε ανάλογα, αλλά όχι να τον ξεχάσουμε! Αν δηλαδή δεν μπορούμε να πηγαίνουμε κάθε μέρα γυμναστήριο, λόγω υποχρεώσεων, ας πηγαίνουμε δύο με τρεις φορές την εβδομάδα, μέχρι να βρούμε τους ρυθμούς μας.

4ον Μην βιαζόμαστε να φτάσουμε στο τέρμα. Το ταξίδι είναι το παν. Η κάθε αλλαγή θέλει χρόνο και κόπο. Ας απολαύσουμε την «διαδρομή» και ας απομυζήσουμε το καλύτερο.

5ον Επιβραβεύουμε τον εαυτό μας. Η κάθε προσπάθεια που γίνεται πρέπει να επιβραβεύεται με ένα τρόπο που μας ευχαριστεί. Έναν καφέ με φίλους, ένα γεύμα χωρίς διαιτητικούς περιορισμούς, μία ωραία βόλτα. Οτιδήποτε μας ευχαριστεί και μας δίνει ώθηση για να συνεχίσουμε την προσπάθεια.

6ον Ο στόχος έχει μπει για να αλλάξει έναν τομέα της ζωής μας όχι όλη μας την ζωή. Γι’ αυτό ας βρούμε τρόπο να τον εντάξουμε στην καθημερινότητα μας και όχι να αλλάξουμε την καθημερινότητα μας για να πραγματοποιήσουμε τον στόχο μας!

7ον Μην ξεχνάμε γιατί βάλαμε τον στόχο. Κανένας στόχος δεν μπαίνει έτσι… συνήθως είναι αποτέλεσμα μίας προβληματικής κατάστασης που θέλουμε να αλλάξουμε. Ας επικεντρωθούμε λοιπόν σ’ αυτή την σκέψη και ας υλοποιήσουμε τον στόχο μας.

Θυμηθείτε… οι αλλαγές γίνονται σιγά – σιγά… Μπορεί στην αρχή να σας δυσκολέψουν, αλλά αργότερα μπορεί να φέρουν χαρά στην ζωή σας. Τι λέτε; Δεν αξίζει η προσπάθεια;