Μπορούμε να γίνουμε δραστήριοι;

Γράφει ο/η:    Δεν μπορούμε να περιμένουμε να έρθουν τα πράγματα βολικά, χωρίς να βοηθήσουμε την κατάσταση κι εμείς! Η ζωή θέλει προσπάθεια η οποία δεν τελειώνει ποτέ, γιατί είναι γεμάτη ανατροπές, καλές και κακές στιγμές.

Τι γίνεται όμως όταν νιώσουμε κουρασμένοι και απελπισμένοι; Τι μπορούμε να κάνουμε όταν βλέπουμε τα πράγματα γύρω μας να μην παίρνουν την τροπή που θέλουμε και να βγαίνουν εκτός ελέγχου; Μα, να δραστηριοποιηθούμε φυσικά! Υπάρχουν λύσεις για όλα τα προβλήματα και μάλιστα πολλές φορές παραπάνω από μία… όμως πρέπει να είμαστε σε θέση να τις δούμε για να τις υλοποιήσουμε. Πώς μπορεί να γίνει αυτό;

1.    Με δράση.
Ας κινηθούμε, ας ανοίξουμε τους ορίζοντες μας και ας είμαστε έτοιμοι για τις μικρές ή τις μεγάλες ευκαιρίες που θα έρθουν στην ζωή μας. Μην μένουμε ακινητοποιημένοι, γιατί καμία λύση δεν πρόκειται να χτυπήσει την πόρτα μας, αν δεν την αναζητήσουμε εμείς. Αν το πρόβλημα μας είναι για παράδειγμα ότι θέλουμε να χάσουμε βάρος, μην περιμένουμε ότι αυτό θα συμβεί με ένα μαγικό τρόπο. Πρέπει να αρχίσουμε μία ισορροπημένη διατροφή και συστηματική άθληση. Επίσης δεν χρειάζεται να βιαστούμε για να υλοποιήσουμε έναν στόχο. Δεν υπάρχει κανένα μαγικό ραβδάκι να κουνήσουμε για να λυθούν τα προβλήματα μας… Είπαμε χρειάζεται προσπάθεια για να καταφέρουμε τους στόχους μας… όταν τους υλοποιήσουμε όμως θα νιώσουμε υπέροχα… κι αυτό είναι το ζητούμενο!

2.    Μικρά βηματάκια.
Στην εποχή μας πιστεύουμε ότι μπορούμε να αποκτήσουμε τα πάντα εδώ και τώρα. Όμως - όπως έχουμε προαναφέρει - δεν είναι έτσι τα πράγματα… Σίγουρα η πληροφόρηση είναι τέτοια που μπορούμε να βρούμε πρόσβαση στα πάντα.. αρκεί όμως να γνωρίζουμε τι ψάχνουμε! Μόνο αν είμαστε σίγουροι για το τι θέλουμε να κάνουμε, τότε και μόνο τότε μπορούμε να δραστηριοποιηθούμε… και να ψάξουμε για τις πιθανές λύσεις. Αλλιώς θα χαθούμε μέσα σε ένα Δαίδαλο άχρηστων πληροφοριών που θα έχει για αποτέλεσμα να αποπροσανατολιστούμε. Αφού λοιπόν βρούμε τι θέλουμε να κάνουμε πρέπει να χτίσουμε πάνω σ’ αυτό… Και το χτίσιμο δεν μπορεί να ξεκινήσει απ’ την σκεπή, αλλά απ’ τα θεμέλια… Μικρά λοιπόν βήματα και σίγουρα για να φτάσουμε στην κορυφή, χωρίς φόβο να πέσουμε!

3.    Συνεργασία.
Είναι πολύ πιο εύκολο να δραστηριοποιηθεί κανείς όταν έχει συνοδοιπόρους με κοινούς στόχους και προοπτικές. Έτσι θα παραμείνει επικεντρωμένος στον στόχο του και θα έχει και ενισχυτικό περιβάλλον να τον επαναφέρει στον σωστό δρόμο, αν τύχει και τον χάσει.
Σε όλους μας συμβαίνει να λυγίζουμε κάτω απ’ το βάρος κάποιων καταστάσεων… είναι όμως πολύ σημαντικό να έχουμε κάποιον να στηριχτούμε αυτές τις περιόδους, μέχρι να αναδιπλωθούμε και να ξαναβρούμε τη δύναμη να προχωρήσουμε. Πάντα η ομάδα είναι καλύτερη της μονάδας!
Τι λέτε λοιπόν; Αξίζει να δραστηριοποιηθεί κανείς;