Πόσο σημαντική είναι η γλώσσα του σώματος σε ένα ραντεβού;

Γράφει ο/η:    Νομίζουμε ότι το φλερτ και η κοινωνικότητα βασίζονται στην λεκτική επικοινωνία… κι όμως η μη λεκτική επικοινωνία – η γλώσσα του σώματος δηλαδή – είναι αυτή που παίζει καθοριστικό ρόλο!

Γιατί; Διότι πολλές φορές δυσκολευόμαστε να εκφράσουμε με λόγια τα συναισθήματα μας ή τα θέλω μας, γιατί έτσι «έχουμε μεγαλώσει» και δεν είναι σωστό… Όσα λοιπόν δεν μπορεί να εκφράσει η ομιλία, εκφράζει το σώμα… Κι έρευνες έχουν δείξει ότι η γλώσσα του σώματος είναι δυνατότερη και πιο κατανοητή.

Τι σημαίνει όμως αυτό για ένα επικείμενο ραντεβού;

Τα στάδια ενός ραντεβού είναι συνήθως τα ακόλουθα:

1.    Γνωριμία και επιφυλακή.
Όταν γνωρίζουμε για πρώτη φορά κάποιον που μας αρέσει προσπαθούμε να είμαστε όσο πιο προσεχτικοί μπορούμε… Κι αυτό γιατί θέλουμε να τον ξανασυναντήσουμε. Έτσι προσπαθούμε να πάμε με «τα νερά του» και να τον κάνουμε να νιώσει χαλαρά και όμορφα μαζί μας.

2.    Επιβεβαίωση ότι θέλουμε να ξανασυναντηθούμε.
Σ’ αυτό το στάδιο συνήθως γίνεται η ανταλλαγή τηλεφώνων και κλείνεται εκ νέου μία καινούργια συνάντηση. Ο άλλος, αλλά κι εμείς, νιώθει καλύτερα και ο «τοίχος» έχει πέσει λίγο. Οπότε οι κινήσεις γίνονται πιο ανοιχτές και το σώμα, ιδίως οι ώμοι, χαλαρώνουν.

3.    Το δεύτερο ραντεβού.
Σ’ αυτό το στάδιο είμαστε σίγουροι ότι υπάρχει ενδιαφέρον και προοπτική αυτή η σχέση να προχωρήσει. Οπότε είμαστε λίγο πιο χαλαροί και δείχνουμε στον άλλον πόσο μας αρέσει.

Ναι; Αλλά πώς το δείχνουμε ακριβώς;

Πολλές φορές συμπεριφερόμαστε με τέτοιο τρόπο, ώστε ο άλλος αντλεί πληροφορίες για το τι είναι σημαντικό για εμάς.
Πώς δείχνουμε – χωρίς να το λέμε – στον άλλον ότι μας αρέσει; Πώς του δίνουμε να καταλάβει το ενδιαφέρον μας; Τι σήματα του στέλνουμε και πώς του τα στέλνουμε;

•    Συνήθως χρησιμοποιούμε μικρές κινήσεις και πολύ συγκεκριμένες.
•    Μιλάμε αργά και πιο γλυκά απ’ ότι συνήθως.
•    Χαμογελάμε συχνά.
•    Γέρνουμε το κεφάλι στο πλάι και τον πλησιάζουμε όταν αυτό που λέει μας ακούγεται ενδιαφέρον
•    Είμαστε ήρεμοι, διαθέσιμοι για συζήτηση και πολύ προσεχτικοί σ’ αυτά που λέει.

Με λίγα λόγια, χωρίς να το καταλάβουμε δίνουμε χώρο στον άλλον να εκφραστεί, να μας γοητεύσει και να νιώσει άνετα μαζί μας.
Οπότε δεν χρειάζεται να εκφραστούμε με λόγια για να του δείξουμε την συμπάθεια μας… το έχει αντιληφθεί από την «γλώσσα του σώματος μας». Το ίδιο όμως κι εμείς! Κι αυτό είναι υπέροχο!