Πώς θα ζήσουμε μία καλύτερη ζωή;

Γράφει ο/η:    


Πόσο αληθινή είναι όμως μία τέτοια απάντηση; Και τι είναι αυτό που πραγματικά μας απασχολεί και μας σταματάει από το να έχουμε μία πραγματικά καλύτερη ζωή;
Ποιοι είναι λοιπόν οι παράγοντες που μπορεί να συμβάλουν σε μία καλύτερη ζωή;

•    Οι άνθρωποι  

Όλοι έχουμε ένα κύκλο ανθρώπων στην ζωή μας. Είναι όμως οι κατάλληλοι; Μας βοηθούν στην προσωπική μας ανάπτυξη ή μας κρατούν εγκλωβισμένους; Πως μπορούμε να το διαπιστώσουμε αυτό;
Κατ’ αρχήν κάνοντας μία λίστα με τα 10 πιο σημαντικά άτομα με τα οποία περνάμε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μας.
Δίπλα στο όνομα κάθε προσώπου, τους κατατάσσουν σε μια κλίμακα από 1-10 πόσο υποστηρικτικοί είναι μαζί μας ή πόσο τοξικοί είναι.
Το 1 είναι τοξικοί και το 10 υποστηρικτικοί και οι ενδιάμεσοι αριθμοί ανάλογα πόσο υποστηρικτικοί ή όχι είναι.

•    Δραστηριότητες

Κάθε μέρα συμμετάσχουμε σε ένα πλήθος δραστηριοτήτων, μερικές μας αρέσουν, μερικές όμως όχι, πολλές μάλιστα είναι και καταστροφικές για εμάς.
Ας κάνουμε λοιπόν μία λίστα με όλες τις δραστηριότητες που κάνουμε καθημερινά. Ας είμαστε συγκεκριμένοι: ξύπνημα, το πρωινό, ντους, ντύσιμο,  περπάτημα, οδήγηση, εργασία με υπολογιστή ή όχι, πόσο μιλάμε στο τηλέφωνο, συνάντηση με φίλους  κλπ.
Δίπλα σε κάθε δραστηριότητα, ας βάλουμε ένα «Ν» αν μας αρέσει η δραστηριότητα ή "Ο» αν δεν μας αρέσει η δραστηριότητα.

Τώρα, κοιτάξτε αυτές τις λίστες και να δούμε πόσα είναι τα Ν και πόσα τα Ο και να δούμε αν υπάρχει τρόπος να μειωθούν τα Ο και να αυξηθούν τα Ν.

Μερικές φορές, χρειάζεται να συνεργαστούμε με τους άλλους για να καταλάβουμε τι πραγματικά μας αρέσει και τι όχι. Το ερώτημα είναι πόσο αντικειμενική είναι η αξιολόγηση μας ή πόσο συναισθηματικά φορτισμένη είναι. Και μετά ας διερωτηθούμε, τι είναι πιο σημαντικό για εμάς… Να κάνουμε τους άλλους ευτυχισμένους ή τον εαυτό μας;

Και αν διαπιστώσουμε ότι δεν είναι δυνατόν να αποφύγουμε κάποιες δραστηριότητες όσο και αν το επιθυμούμε, τουλάχιστον ας βρούμε κάποιον τρόπο να δούμε την θετική πλευρά της και να γίνει πιο επιθυμητή για εμάς.